Installatie stappen BlackBerry

Installatie van BuitenBeter via de BlackBerry browser


1. Als je met je BlackBerry (browser) naar www.buitenbeter.nl gaat kom je op de mobiele versie van de BuitenBeter website.

 

2. Je komt nu op de BlackBerry pagina. Hier vind je een directe link naar BuitenBeter in de App World. Als je toestel geen App World heeft kan je de web-versie downloaden. De download-link staat onderaan de pagina.

 

3. Klik de download-link onderaan de pagina.

4. Er opent een popup: klik vervolgens op Downloaden. BuitenBeter wordt dan gedownload. Je hoeft de machtingen voor toepassing (nu nog) niet in te stellen.

 

5. Nadat de download is voltooid, krijg je een popup te zien. Als je daar kiest voor de optie “Uitvoeren”, wordt BuitenBeter direct opgestart.

 

 

BuitenBeter is geinstalleerd en je kunt de app opstarten

 

6. BuitenBeter staat nu geinstalleerd op je toestel. Je kunt BuitenBeter vinden in de map ‘Downloads’ in het hoofdscherm voor je toestel. In nieuwere toestellen (OS 6.0) staat de app vaak in het vak ‘Downloads’ of ‘Alles’.

 

7. De eerste keer dat je BuitenBeter opent, krijg je de vraag of je de Machtigingen voor BuitenBeter wilt instellen. Kies hier “Ja”. Deze machtigingen staan automatisch goed ingesteld.  Sla de machtingen op. Gebruik hier de back-knop van je toestel voor.

 

8. De eerste keer dat je BuitenBeter opstart kan het zijn dat een Waarschuwingspopup wordt getoond. Lees deze waarschuwing door en maak vervolgens je keuze: Ik ga akkoord/Ik ga niet akkoord.

 

Om BuitenBeter te kunnen gebruiken moet je akkoord gaan. Deze popup wordt bij akkoord slechts eenmalig getoond en de volgende keer dat je BuitenBeter gebruikt kom je direct in de app.

 

Als je niet akkoord gaat wordt de app afgesloten en wordt de Waarschuwing opnieuw getoond als je BuitenBeter nogmaals opstart.


Verder:

Het kan de eerste keer wat langer duren voordat een voldoende nauwkeurige locatiebepaling is gedaan. Dit kan ook voorkomen indien je toestel lang uit heeft gestaan of lang niet buiten is geweest. Je kan altijd gebruik maken van de plaatsenlijst en de locatie handmatig invoeren.


BlackBerry Enterprise (BES) gebruikers kunnen voor hulp bij het installeren terecht bij hun IT afdeling.

 

9. Bedankt voor het installeren! Doe een proefmelding en probeer direct uit!