NU OOK BESCHIKBAAR VOOR WINDOWS PHONE 7 EN SYMBIAN

Vuurwerkschade in beeld met de BuitenBeter app

Meld via BuitenBeter vuurwerkschade

Rond de jaarwisseling kan iedereen met een smartphone schade door vuurwerk direct aan de gemeente melden met foto en GPS-locatie. In de BuitenBeter app is hiervoor vanaf vandaag een speciale vuurwerkschade categorie aanwezig. De schade wordt hiermee letterlijk door bewoners in beeld gebracht. De gemeente kan hierdoor na de jaarwisseling sneller en doelgerichter overgaan tot reparatie, zodat de gevolgen van vandalisme zoveel mogelijk beperkt worden.


Vuurwerkoverlast en vuurwerkschade is elk jaar een vervelende kostenpost. De BuitenBeter app kan dit helaas niet voorkomen, maar bespoedigt wel herstel van deze vuurwerkschade. Betrokken bewoners en hun gemeente kunnen met de BuitenBeter app namelijk doeltreffend samenwerken om de vuurwerkschade in beeld te brengen. Al die opgeblazen vuilnisbakken, verbrande speelplaatsen, kapotte verkeersborden en opgeblazen bushokjes, ze moeten uiteindelijk ook weer gerepareerd of vervangen worden. Het schadebeeld is hierbij essentieel.


De BuitenBeter app werkt in heel Nederland en stuurt de melding gelijk automatisch naar het meldpunt van de betreffende gemeente. De gemeente ontvangt de melding compleet met de locatie en de foto van de schade. Jens Steensma, initiatiefnemer van BuitenBeter: “De voordelen zijn legio. Het bespaart bijvoorbeeld direct al een ritje door de gemeenteambtenaar naar de betreffende plek om de schade te inventariseren. Vanaf de foto is het vaak al duidelijk om welke reparatiewerkzaamheden en spullen het gaat. Ook ontstaat sneller een totaalbeeld van de schade. Hierdoor kan het juiste straatmeubilair in de juiste hoeveelheid besteld worden. Dit bespaart geld en tijd.”


De BuitenBeter app helpt bovendien bij verdere bewustwording rondom het thema vuurwerkschade. Bewoners, ambtenaren en bestuur kunnen hiermee hun voordeel doen. Een foto zegt tenslotte meer dan duizend woorden, duizenden foto’s vertellen een heel verhaal!


Videos over BuitenBeter


BuitenBeter Rotterdam


Heb jij 'm al op je smartphone?


BuitenBeter voor Symbian


BuitenBeter voor Windows Phone 7


BuitenBeter in de Nationale Phone Show

EDTV bericht over BuitenBeter in Eindhoven
EDTV bericht over BuitenBeter in Eindhoven.
Wethouder Mary Fiers van Eindhoven doet de eerste melding met BuitenBeter!


Wethouder Mary Fiers van Eindhoven doet de eerste melding met BuitenBeter!

Hoe werkt BuitenBeter? Een nieuwe melding maken in een paar simpele stappen.


Hoe werkt BuitenBeter?
Een nieuwe melding maken in een paar simpele stappen.

Hoe werkt BuitenBeter? Overzicht en status van je meldingen bekijken.


Hoe werkt BuitenBeter?
Overzicht en status van je meldingen bekijken.

Wethouder Caroline van den Elsen van Veghel over BuitenBeter


Wethouder Caroline van den Elsen van Veghel over BuitenBeter


Gemeente Maastricht