Vuurwerk vandalisme

Vuurwerkvandalisme melden met BuitenBeter app

27 december 2010

Bewoners in actie

Landelijk bereiden gemeenten zich voor op de gevolgen van de jaarwisseling en op allerlei manieren worden inwoners hierbij betrokken. In Zutphen worden bewoners actief bewogen te helpen met het opruimen van vuurwerkafval met de actie ‘Pak de Zak’. Elke volle zak met vuurwerkafval die wordt ingeleverd, levert 50 eurocent op. Een leuk zakcentje dat vooral bedoeld is om ook de jeugd aan te moedigen.

In Eindhoven worden zelfs afvalbakken preventief verwijderd door inwoners in samenwerking met de gemeente. Maar bewoners kunnen meer doen, namelijk met de BuitenBeter app de ogen en oren zijn voor de gemeente. Hiervoor is rondom de jaarwisseling een speciale categorie beschikbaar gemaakt, vuuwerkvandalisme.

Vuurwerkschade melden

In heel Nederland kunnen bewoners schade melden. Gemeenten zoals Zutphen en Eindhoven roepen hun inwoners op om vooral ook vuurwerkvandalisme te melden via de smartphone.“De BuitenBeter app heeft al een hele nieuwe groep melders opgeleverd. Het melden van schade is heel belangrijk zodat dit snel gerepareerd kan worden. Eigen ambtenaren gaan speciaal op pad om de schade op te nemen, maar idealiter is dit helemaal niet meer nodig. Bewoners zien natuurlijk veel meer dan wij ooit kunnen, dus gewoon een kwestie van melden”, aldus Paul Smeets, hoofd Beheer Openbare Ruimte , gemeente Eindhoven.

Ook in Zutphen zijn meldingen meer dan welkom.  “Met de BuitenBeter app kan iedereen helpen bij het letterlijk in beeld brengen van de schade. Door de foto’s ontstaat een duidelijk beeld en dit is natuurlijk erg belangrijk om de juiste prioriteiten te stellen. Bovendien draagt het direct bij aan bewustwording van dit maatschappelijk probleem, hopelijk ook bij jongeren”, aldus Martin Rommers, hoofd klantcontact bij de gemeente Zutphen.


Terug naar nieuws


BuitenBeter is een initiatief van Yucat Mobile Business Solutions