Hengelo koppelt nu ook direct met BuitenBeter!

7 juni 2011

Ook Gemeente Hengelo (O) zet vanaf vandaag BuitenBeter in voor een betere dienstverlening. Wethouder Eric Lievers: “De meldingen komen direct in ons eigen meldingsysteem. Zodra er voortgang is in de afhandeling, krijgt de melder volledig automatisch een statusupdate in de app. We vragen de inwoner niet alleen om betrokkenheid, wij kunnen zo ook zorgen dat inwoners betrokken blijven. Nu daar ook de BlackBerry versie bijkomt is het voor bijna iedere smartphone bezitter mogelijk om met elkaar de omgeving te beheren. Burgerparticipatie met effect zeg maar.”

Ruim een jaar geleden heeft Eindhoven al als eerste gemeente de BuitenBeter-app ingezet als nieuwe mobiele technologie voor het realiseren van een betere dienstverlening. Het platform wordt sindsdien door steeds meer gemeenten actief ingezet, die zich hierbij bovendien als innovatiepartners opstellen. Directe koppeling naar de eigen IT systemen, kennisdelen, actief meedenken en doorontwikkelen zorgen voor steeds meer gebruikers. Niet alleen grote gemeenten zoals Eindhoven, Hengelo (O), Haarlem, Zutphen en Tilburg, maar ook juist kleinere gemeenten als Zeewolde en Grotegast doen er al hun voordeel mee en inspireren andere gemeenten.

“Door de foto en exacte locatie weet de buitendienst van te voren al wat er hand is. Dit zorgt voor betere dienstverlening en grotere betrokkenheid door burgers bij de openbare ruimte. Ook is prioriteiten stellen veel makkelijker. Het aantal BuitenBeter meldingen in het eerste jaar is al ruim tweeduizend, dat is zo’n 8% van het totaal. Uit bewonersonderzoek onder de BuitenBeter melders blijkt bovendien dat een jongere doelgroep bereikt wordt en de dienst goed gewaardeerd wordt. Een 7,8 voor gebruiksvriendelijkheid, een 7,1 voor het proces en 91% geeft aan de app te willen blijven gebruiken. Bovendien is de gemiddelde leeftijd van de melder met 14 jaar gedaald. Echte sociale innovatie door mobiele technologie dus.” stelt wethouder Staf Depla van Eindhoven.

BuitenBeter is de gratis app voor smartphones waarmee iedereen eenvoudig en snel problemen in de openbare ruimte kan melden. Door de automatische gps-plaatsbepaling, een korte omschrijving en een foto van de situatie, kan dit meteen op het moment én de plek van constatering. Gemeenten weten zo precies wat er waar moet gebeuren. Afhandelsystemen van de gemeente kunnen eenvoudig direct gekoppeld worden. Met gebruik van de Nederlandse open standaard StUF of via één van de andere beschikbare koppelvlakken zoals met systemen van Beheervisie, Simgroep, Excellence en Inter Access.


Terug naar nieuws


BuitenBeter is een initiatief van Yucat Mobile Business Solutions