Gemeente Veghel integreert BuitenBeter app met eigen meldingensysteem

22 juni 2011

Samen de smaak van Veghel bepalen met smartphone in de hand.

Veghel van start met BuitenBeter. Buiten Beter is een gratis ‘app’ voor slimme telefoons, zoals de iPhone en de Android. Een gat in de weg, een kapot speeltoestel of gedumpt afval, iedereen met een smartphone kan helpen ‘de smaak van Veghel’ te bepalen. Met de app is een probleem zo gemeld aan de gemeente Veghel, die het zo mogelijk oplost. Door de integratie met het interne meldingensysteem ontvangt de melder bovendien direct informatie over de afhandeling in de app.

Wethouder Caroline van Elsen: “Inwoners, maar ook bezoekers, kunnen met deze toepassing snel melding maken van problemen of ergernissen die zij in de gemeente aantreffen. Dat kan direct met een foto en een berichtje. We kunnen dan snel reageren. Zo zorgen we er samen voor dat de hele gemeente Veghel goed wordt onderhouden.”

Met vier simpele stappen kan iedereen die de app gebruikt problemen, irritaties en verbeteringen bekend te maken bij de gemeente Veghel. Inwoners met een smartphone kunnen zo direct helpen om een schone, veilige en goede leefomgeving te realiseren. Maar ook bezoekers of forensen, gewoon iedereen die gebruikt maakt van de openbare ruimte.

Door met de telefoon een foto te maken en die via de app te versturen, is meteen bekend waar het probleem zich precies bevindt. De integratie met het eigen meldingensysteem zorgt ervoor dat de melding direct digitaal beschikbaar is voor de afhandelaars. Bovendien krijgen melders automatisch informatie in de app over de afhandeling. Zo weet iedereen gelijk dat er ook echt iets met de melding gedaan wordt.

De BuitenBeter app is nu al beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Mobile en sinds deze maand ook voor BlackBerry toestellen. De app kan meteen uitgeprobeerd worden met een proefmelding.

Om de lancering van de app voor BlackBerry extra feestelijk te maken en om iedereen vooral aan te moedigen de app gewoon zelf te proberen heeft BuitenBeter deze maand zelfs een winactie. Iedereen die een proefmelding doet in juni maakt kans op een BlackBerry Playbook of iPad2. Downloaden kan via de ‘app store’ of via www.buitenbeter.nl.

Natuurlijk kan er ook nog steeds op andere manieren gemeld worden als er iets mis is in de leefomgeving via www.veghel.nl (uw melding of klacht) of telefonisch 14 0413.


Terug naar nieuws


BuitenBeter is een initiatief van Yucat Mobile Business Solutions