BuitenBeter passeert 100.000e download en lanceert vandaag app voor Windows Phone 7

31 mei 2012

Misstanden melden in buitenruimte van eikenprocessierups tot stoeptegel

Met de BuitenBeter app kan iedereen makkelijk en snel problemen in de buitenruimte melden. Veel inwoners helpen de overheid dan ook om samen de buitenruimte te beheren met hun smartphone. Met de snelle opkomst van de Windows Phone 7 smartphone, is ook hiervoor de app aangepast. Door de lancering vandaag voor de Windows-telefoon worden nog meer inwoners in staat gesteld een bijdrage te leven aan hun leefomgeving. Als enige app is BuitenBeter nu beschikbaar voor vijf mobiele platforms. Van alle vergelijkbare app’s levert BuitenBeter zo’n 90 tot 95% van alle meldingen. Op andere smartphones passeerde de app al de 100.000e download en er zijn ruim 60.000 meldingen gedaan waarvan de meeste zijn opgelost. Hiermee bewijst BuitenBeter onomstotelijk dat het succes van overheidscommunicatie op initiatief van de inwoner prima kan, zolang dit maar eenvoudig en makkelijk gemaakt wordt.

Met de BuitenBeter app kan iedereen die buiten iets ziet wat stuk, vies of onveilig is meteen een melding maken met de smartphone die dan gelijk naar de juiste plek van de betreffende gemeente gestuurd wordt. Meldingen gaan over uiteenlopende onderwerpen zoals gaten in de weg, gedumpt afval en kapotte speeltoestellen. Maar er zijn ook steeds tijdelijke onderwerpen, zoals de Eikenprocessierups waarvan de overlast vanaf nu aan de orde is. Gemeenten hebben hier direct baat bij. “Door de foto kan de situatie snel beoordeeld worden en door de GPS- locatie is de plek exact bekend. Er kunnen dan passende maatregelen genomen worden waardoor de overlast beperkt blijft” aldus wethouder Caroline van den Elsen van de gemeente Veghel. “De BuitenBeter app is een extra middel om naast de reguliere middelen (o.a. telefoon, website) een melding door te geven.”

Neelie Kroes: ‘Van eGovernment naar weGovernment’

De lancering van de app vindt plaats op het congres eGovernment van Emerce. Dit congres staat helemaal in het teken van interactie met en betrokkenheid van de burgers bij overheidsbeslissingen door social media en mobiele applicaties. Jens Steensma van BuitenBeter: “Dit is natuurlijk het moment en de plek bij uitstek om Windows Phone 7 versie te lanceren, het vijfde type smartphone al dat wij actief ondersteunen. Wij hebben een pioniersrol genomen en delen onze ervaringen graag. Het congres is vooral voor beleidsmakers en adviseurs, maar het gaat er natuurlijk om dat de inwoner centraal staat en verbinding krijgt. Op deze manier doen wij ook op dit congres direct iets voor de inwoners en dragen we nog meer bij aan deze verbinding, iets wat Neelie Kroes ‘weGovernment’ noemt.”

Beschikbaar voor 5 mobiele systemen

BuitenBeter is een gratis app waarmee inwoners makkelijk en snel meldingen kunnen doen direct vanaf de straat. Met foto en GPS locatie. BuitenBeter is beschikbaar voor iPhone, Android, BlackBerry, Windows Mobile en nu ook Windows Phone 7, het nieuwe OS voor smartphones van Microsoft. Downloaden kan direct vanuit de Marketplace http://bit.ly/L3PTEG of via www.buitenbeter.nl.

Over BuitenBeter

BuitenBeter is 100.000 keer gedownload en er zijn nu al meer dan 60.000 echte meldingen gedaan, naast een veelvoud aan proefmeldingen waarmee gebruikers de app kunnen uitproberen en ervaren. In de maand juni maken melders bovendien kans op de nieuwste WP7 smartphone, de Nokia Lumia 900, om smartphone gebruikers extra aan te moedigen de app uit te proberen.

De innovatie en pioniersrol van dit Nederlandse initiatief BuitenBeter wordt ook in Europa gezien. Neelie Kroes stelt het in haar visie op de Digitale Agenda BuitenBeter al als voorbeeld voor weGovernment in Europa. Accenture riep BuitenBeter eerder al uit tot de beste 5 mobile concepts bij de innovation awards.


Terug naar nieuws


BuitenBeter is een initiatief van Yucat Mobile Business Solutions