Vuurwerkvandalisme direct aan gemeente melden met App

Vuurwerkvandalisme direct aan gemeente melden met App

27 december 2012

Doeltreffend vernielingen in beeld met BuitenBeter door foto en gps

Rond de jaarwisseling kan iedereen met een smartphone vuurwerkvandalisme direct aan de gemeente melden met foto en GPS. In de gratis BuitenBeter app is hiervoor vanaf vandaag een speciale categorie Vuurwerkvandalisme aanwezig. Meldingen uit heel Nederland worden gelijk automatisch naar het meldpunt van de betreffende gemeente gestuurd. De gemeente kan hierop direct aktie ondernemen om bijvoorbeeld gevaarlijke situaties op te lossen.

Landelijk bereiden gemeenten zich voor op de gevolgen van de jaarwisseling. In veel gemeenten zoals Huizen en Eindhoven worden preventieve maatregelen genomen waaronder het afsluiten of verwijderen van afvalbakken. Afvalbakken blijken immers elk jaar opnieuw een geliefd doelwit voor vuurwerkvandalisme. Desondanks worden ook dit jaar de nodige vernielingen verwacht. Verbrande speelplaatsen, kapotte verkeersborden en opgeblazen bushokjes leiden elk jaar tot veel overlast.

Met de BuitenBeter app kunnen inwoners de schade direct vastleggen met een foto en de exacte locatie door het GPS signaal. De gemeente heeft hierdoor gelijk een goed beeld en kan doelgericht aktie ondernemen. Jens Steensma van BuitenBeter: “Dit jaar staat vuurwerkoverlast ook in de landelijke politiek enorm in de belangstelling, onder meer door het landelijke meldpunt vuurwerkoverlast. Dit levert natuurlijk landelijk inzicht op en zorgt voor nog meer bewustwording. Jammer genoeg worden de meldingen niet gelijk aan de betreffende gemeente aangeboden zodat concrete akties om de vernieling op te lossen niet genomen kunnen worden. BuitenBeter meldingen komen direct bij de gemeente terecht zodat er eventueel ook echt wat aan gedaan kan worden.”

Met de BuitenBeter App kunnen inwoners het hele jaar door problemen melden in de buitenruimte. Problemen variërend van defecte lantaarnpaal, vernield speeltoestel tot een gat in de weg worden letterlijk in beeld gebracht door de inwoners zelf. Jens Steensma: “Uiteraard zullen we de Vuurwerkvandalisme meldingen ook aan het tijdelijke meldpunt vuurwerkoverlast ter beschikking stellen. Een foto zegt immers meer dan 1000 woorden, hierdoor ontstaat landelijk een nog beter beeld”.

Over BuitenBeter

BuitenBeter is de meest gebruikte ‘meldingen’ app en bovendien gratis te downloaden. Sinds de wereldwijde primeur in 2010 ontdekken steeds meer mensen het gemak van de app. Vanaf de lancering zijn er in heel Nederland al meer dan 80.000 meldingen gemaakt. BuitenBeter werkt voor vrijwel alle type smartphones (Iphone, Android, Windows Mobile, Windows Phone en Blackberry) en is te downloaden in de appstore of via www.buitenbeter.nl.


Terug naar nieuws


BuitenBeter is een initiatief van Yucat Mobile Business Solutions