Vijf West-Brabantse gemeenten gekoppeld

Vijf West-Brabantse gemeenten gekoppeld

21 januari 2013

Donderdag 11 oktober 2012 gaven wethouders van de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Roosendaal in Parrotia Podium & Plein in Roosendaal samen het startsein voor de promotiecampagne van de app BuitenBeter.

Start promotiecampagne

Losliggende stoeptegels, achtergelaten zwerfvuil, vernield straatmeubilair? De omgeving van het Emile van Loon park in Roosendaal diende op donderdag 11 oktober als proeflocatie waar de wethouders van Bergen op Zoom en Halderberge de eerste melding openbare ruimte met hun smartphone indienden via de ‘BuitenBeter’-app.

Koppeling aan het platform

Tijdens de bijeenkomst hebben de betrokken wethouders uitleg gegeven over de samenwerking in de regio. Deze samenwerking heeft geleid tot de gezamenlijke koppeling aan het platform van de ‘BuitenBeter’-app. Daarnaast presenteerde de gemeente Etten-Leur een promotiefilm die door Media Instore is gemaakt. Na de gezamenlijke aftrap gaat elke gemeente apart het gebruik van de ‘BuitenBeter’-app binnen hun gemeente stimuleren via onder andere posters en flyers.

Regionale samenwerking

De regiogemeenten werken samen aan de verbetering van hun dienstverlening. Eén van de onderdelen van deze samenwerking is de realisatie van een KCC vanaf 2015, oftewel een KlantContactCentrum, waar klantcontacten via diverse communicatiekanalen afgehandeld gaan worden en waar inwoners via het digitale kanaal 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht kunnen bij de gemeente.


Terug naar nieuws


BuitenBeter is een initiatief van Yucat Mobile Business Solutions