Meld via BuitenBeter vuurwerkschade

Vuurwerkschade in beeld met de BuitenBeter app

24 december 2015

Rond de jaarwisseling kan iedereen met een smartphone schade door vuurwerk direct aan de gemeente melden met foto en GPS-locatie. In de BuitenBeter app is hiervoor vanaf vandaag een speciale vuurwerkschade categorie aanwezig. De schade wordt hiermee letterlijk door bewoners in beeld gebracht. De gemeente kan hierdoor na de jaarwisseling sneller en doelgerichter overgaan tot reparatie, zodat de gevolgen van vandalisme zoveel mogelijk beperkt worden.

Vuurwerkoverlast en vuurwerkschade is elk jaar een vervelende kostenpost. De BuitenBeter app kan dit helaas niet voorkomen, maar bespoedigt wel herstel van deze vuurwerkschade. Betrokken bewoners en hun gemeente kunnen met de BuitenBeter app namelijk doeltreffend samenwerken om de vuurwerkschade in beeld te brengen. Al die opgeblazen vuilnisbakken, verbrande speelplaatsen, kapotte verkeersborden en opgeblazen bushokjes, ze moeten uiteindelijk ook weer gerepareerd of vervangen worden. Het schadebeeld is hierbij essentieel.

De BuitenBeter app werkt in heel Nederland en stuurt de melding gelijk automatisch naar het meldpunt van de betreffende gemeente. De gemeente ontvangt de melding compleet met de locatie en de foto van de schade. Jens Steensma, initiatiefnemer van BuitenBeter: “De voordelen zijn legio. Het bespaart bijvoorbeeld direct al een ritje door de gemeenteambtenaar naar de betreffende plek om de schade te inventariseren. Vanaf de foto is het vaak al duidelijk om welke reparatiewerkzaamheden en spullen het gaat. Ook ontstaat sneller een totaalbeeld van de schade. Hierdoor kan het juiste straatmeubilair in de juiste hoeveelheid besteld worden. Dit bespaart geld en tijd.”

De BuitenBeter app helpt bovendien bij verdere bewustwording rondom het thema vuurwerkschade. Bewoners, ambtenaren en bestuur kunnen hiermee hun voordeel doen. Een foto zegt tenslotte meer dan duizend woorden, duizenden foto’s vertellen een heel verhaal!


Terug naar nieuws


BuitenBeter is een initiatief van Yucat Mobile Business Solutions