Twee gemeenten tegelijk aangesloten bij BuitenBeter; Asten en Someren

Twee gemeenten tegelijk aangesloten bij BuitenBeter: Asten en Someren

19 augustus 2016

Op zondag 3 juli namen de wethouders Leon van de Moosdijk van Someren en Theo Martens van Asten de BuitenBeter-app in gebruik.

Ze deden dit op de Kennedymarkt tijdens de festiviteiten rondom de Kennedymars met een eerste officiële melding, bijgestaan door het promoteam van BuitenBeter. Op zondag 10 juli was het promoteam van BuitenBeter ook aanwezig in Asten tijdens de kermis.

Bekijk hier een interview met wethouders en gemeenteambtenaren vanuit de gemeente Asten en Someren.

Meldingen variërend van vernielde speeltoestellen tot een gat in de weg kunnen letterlijk in beeld worden gebracht. Dit kan door een foto toe te voegen. De app geeft bij de melding de exacte locatie aan. Daardoor kan de gemeente efficiënt en doeltreffend optreden. Via de app kan de melder de status van de melding volgen en krijgt hij bericht als de melding is afgehandeld.

Over BuitenBeter

Met de BuitenBeter-app kunnen inwoners problemen in de openbare ruimte melden bij de gemeente. Klopt er iets niet op straat of in de buurt? Scheefliggende stoeptegels of een boom of haag in het gemeenteplantsoen die nodig moet worden gesnoeid? Lantaarnpaal defect? Een vies bushokje, gedumpte vuilniszakken of een gat in de weg? Inwoners kunnen het snel en makkelijk laten weten via de BuitenBeter-app. Dit kan direct op de plek én op het moment dat iemand iets signaleert.

De app is gratis te downloaden op een smartphone en werkt in heel Nederland. Op basis van de locatie wordt de melding doorgegeven aan de juiste gemeente. Dus ook als iemand iets afwijkends tegenkomt in een andere gemeente kan dit via de app worden doorgegeven.


Terug naar nieuws


BuitenBeter is een initiatief van Yucat Mobile Business Solutions