Help de strijd tegen de eikenprocessierups met BuitenBeter

20 april 2020

We zitten inmiddels volop in de lente. Het weer wordt langzaam warmer en het blijft langer licht buiten. Voor ons lekker, maar dit vindt ook de eikenprocessierups. Helaas kan deze rups voor aardig wat problemen zorgen en leiden tot gezondheidsklachten bij mensen. Vanaf 21 april is het dan ook mogelijk om in BuitenBeter via de speciale eikenprocessierups-categorie melding van deze rupssoort te maken bij de gemeente. De verwachting is dat rond half mei de rupsen in het stadium zijn dat ze hun brandharen afgeven welk klachten kunnen veroorzaken. Deze haartjes kunnen bij contact met mensen leiden tot een jeukende huid, geïrriteerde ogen, maar ook tot last van de luchtwegen.

Melden

Het is belangrijk dat er een duidelijk beeld is van waar de eikenprocessierups zich heeft genesteld. Niet alleen om problemen nu te kunnen bestrijden, maar ook om eventueel preventieve maatregelen te treffen voor komende jaren. Door de rups met BuitenBeter te melden, krijgt de gemeente precieze GPS informatie door en kunnen eventuele nesten snel in beeld worden gebracht. Door het toevoegen van een foto kan de situatie vaak ook sneller worden beoordeeld.

De gemeente kan vervolgens passende maatregelen treffen waardoor overlast voor bewoners kan worden beperkt. Dus help jouw gemeente de rups te bestrijden en meldt het direct wanneer je ze ziet met de BuitenBeter app en gebruik de speciale eikenprocessierups-categorie!

Eikenprocessierups

Meer informatie over de eikenprocessierups op de websites van het ministerie van LNV: www.minlnv.nl/eikenprocessierups en voor gezondheidsvragen de regionale GGD.

Terug naar nieuws
Vragen?
Heb je vragen over de afhandeling van jouw melding? Neem dan contact op met de gemeente. 

Voor overige vragen zijn wij per mail te bereiken op : info@buitenbeter.nl

Volg ons ook op 
┬ę Copyright 2024 Progresity - All Rights Reserved
Privacyverklaring BuitenBeter